Personligt om diabetes

Idag ska vi prata om ett ganska tufft ämne för mig, nämligen diabetes. Det pratas generellt väldigt lite om diabetes, både bland allmänheten men också i media. Det är en vanlig, och svår, sjukdom som drabbar alla i dess närhet. Jag själv lever med diabetes sedan jag var elva år gammal. Jag fick diagnosen efter många års oförklarliga problem, så som magen, yrsel, illamående, näringsbrist och allt möjligt. Att få diagnosen var som att all luft gick ur en fullständigt. Jag var så liten då, men jag minns att jag tänkte att ”kommer jag att dö nu?”. Men med rätt hjälp och information, så dog jag inte. Och det planerar jag inte att göra heller på många år. Men faktum är att många lever med denna sjukdom utan att veta om det, vilket drar ner livskvaliteten något otroligt. Ingen ska behöva leva med obehandlad diabetes, och det är därför jag skriver inlägget här idag. Jag vill att fler ska ha kunskap och kännedom om sjukdomen, så att man kan bekämpa den och lära sig att leva med den. Ett företag som jobbar aktivt med att öka medvetenheten kring sjukdomen är Gimre Health. Man riktar sig främst till personer i Kalmar och Karlskrona, men också Kristianstad och Nybro. Jag vill lyfta företaget, så att fler vet vad de gör och vad de kan göra med rätt stöd.

Du gillar kanske också...